Bestel onze producten online

  • by:
  • February 4th, 2022
  • Category: Behandeling

Waarom massages goed voor je zijn


Op tijd en stond een volledige lichaams- of gezichtsmassage is niet alleen goed voor je mentale rust en volledige ontspanning. Het is ook echt fysiek deugddoend. Maar wat zijn dan de andere voordelen?

Rugmassage

Een massage heeft zonder twijfel een positieve invloed op je geest en je psychisch welzijn. Een uurtje volledige rust en ontspanning in je hoofd, gewoon genieten van de aanrakingen en drukpunten. Een uurtje in je eigen wereld en in een veilige omgeving. Een echte booster in tijden van stress. Massage bevordert de aanmaak van serotonine en oxytocine, beide feelgoodhormonen die rust, ontspanning en een fijne gemoedstoestand opleveren.

Maar ook fysiek heeft een massage natuurlijk verschillende voordelen.

Heb je last van een 'stijve' nek of last van je schouders door het vele beeldschermwerken? Voelen je spieren in je benen verkrampt aan? Tijd om je bloedsomloop te stimuleren!

De bloedcirculatie is van vitaal belang voor ons lichaam. Via het bloed worden voedingsstoffen naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd. In de spieren is een goede doorbloeding ook van belang. Een spier maakt bij het bewegen melkzuur aan, dit is een afvalstof. Normaal wordt dit melkzuur goed afgevoerd door de bloedvaten in de spier, maar soms kunnen er zogenaamde ‘knopen’ ontstaan. Een knoop, ook wel triggerpoint genoemd, is een bundeltje spiervezels wat als het ware aan elkaar blijft plakken en niet meer soepel in en uit elkaar beweegt. In zo’n knoop hoopt melkzuur zich op, wat een dof zwaar en moe gevoel in de spier geeft. Die knopen zorgen ook dat de spier op sommige plekken wat korter is en daardoor kan trekken aan het uiteinde ervan. Door middel van massage worden deze knopen uit de spieren gehaald, waardoor het melkzuur goed weg kan. 

Masssage helpt ook je weerstand te verhogen. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van massage op de gezondheid. Zo blijkt dat na een massage de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed verhoogd is. Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden. Ook verlaagt een massage het stresshormoon cortisol. Als cortisol te lang in het lichaam aanwezig is, is dat ongunstig voor de weerstand. Door de diepe ontspanning schakelt het zenuwstelsel over op een modus van herstel.

Voor het gelaat betekent een verbeterde bloedcirculatie eveneens een gezondere huid waar alle voedingsstoffen hun weg vinden én dus minder rimpels en een stralende huid.

 

 

De gezichtsmassage die door mij wordt uitgevoerd gaat over de schouders, decolleté, nek, hals en gezicht.

Een Full body lichaamsmassage start bij de onderbenen, gaat over naar de rug, terug naar de benen en dijen, armen en eindigt bij de hals/nek/schouders.

 

Er wordt met koudgeperste amandelolie gemasseerd. Deze olie is heel fijn om met de handen over de huid te glijden en is daarnaast heel verzorgend. Amandelolie helpt bij irritatie, beschermt en herstelt en dat alles terwijl jij lekker ligt te relaxen.

 

 

Nu je alle voordelen hebt ontdekt van massage, staat er je maar 1 ding te doen: boeken die handel :-)